Datum
Categorie
Business, Marketing
Tags
Propositiemarketing - waardeproposities - value propositions
Over dit project

Een startende ondernemer helpen bij het ontwikkelen van een goede propositie en positionering is altijd leuk om te doen. Monique heb ik begeleid naar de start van haar ondernemingen, twee adviesbedrijven. EƩn onderneming gericht op omgevingsmanagement in het publiek domein en een interieurbedrijf gericht op het adviseren en uitwerken van interieurideeƫn bij grote verbouwingen van woningen en bedrijfsgebouwen.

Na een uitgebreide propositiesessie hebben we met elkaar een duidelijke marketingstrategie bepaald. Geen dikke rapporten, maar een pragmatisch ingestoken verhaal waarmee ze de markt gaat verrassen. Het mooie bij dit soort adviestrajecten is dat ik altijd weer constateer dat de ondernemer in kwestie heel goed weet wat hij/zij wil. Ook Monique had voor ogen wat ze wilde…. Vaak is het alleen te veel en te vaag… Door intensieve interviews te houden met betrokkenen, in dit geval Monique, kom je er met elkaar achter. WAT en HOE ben je en wil je zijn in de markt waarin je gaat bewegen. Hoe ziet jouw markt eruit en wat is concreet het doel wat je voor jezelf en voor jouw klanten wil bereiken. (*Golden Circle*).

Monique is gestart met mooie opdrachten en hoe……. Met een goed verhaal op zak, een prachtige huisstijl en veel vertrouwen in haar propositie.