evenementen-organiseren

Evenementen: de waarde van een borrel

Evenementen: de waarde van een borrel

De afgelopen weken heb ik weer een tweetal evenementen georganiseerd voor twee van mijn opdrachtgevers. Twee compleet verschillende evenementen, maar wel bijeenkomsten die beiden voor impact moesten zorgen bij de genodigden. De ene voor omwonenden van een nieuwbouwproject op basis van inloop, de andere gericht op business, netwerken en commercie. Ik bemerk dat ik ondanks alle aandacht voor online marketing altijd een passie en voorkeur blijf houden voor persoonlijk contact en dus voor evenementen. Het echt in contact treden met mensen, relaties ontwikkelen, mensen voorlichten, informeren of enthousiasmeren. En dat samen met sprekers waarvan je hoopt dat zij ook goed scoren op zo’n evenement. Dat zorgt bij mij voor gezonde spanning en een extra kick als het dan toch weer gelukt is. Zeker als dan ook die tientallen andere puntjes die komen kijken bij evenementenorganisatie zijn gelukt (aankleding, communicatie, licht en geluid, uitnodigingen, social content, deelnemerslijsten, goede opkomst, interactie, hapjes, drankjes, fotografie, aankleding ruimte, en ga zo maar door……).

Verwachtingen overtreffen

Voor mij is het belangrijk om evenementen te organiseren die meer inhoud hebben als wat de genodigde verwacht. Verwachtingen overtreffen, dat zorgt altijd al bij binnenkomt voor een positief effect. Het overtreffen kan op diverse manieren. Soms kan dat al door ervoor te zorgen dat er veel persoonlijke aandacht is voor de aanwezigen. Extra mensen inzetten die deze aandacht kunnen geven is dan belangrijk. Bijvoorbeeld bij een bewonersbijeenkomst, waar mensen geïnformeerd worden over een nieuwbouwproject in hun directe omgeving, is het essentieel dat de aanwezigen aandacht krijgen en het gevoel hebben dat ze serieus worden genomen.

Daarentegen organiseer ik ook evenementen waar het juist belangrijk is dat er voldoende ruimte is voor napraten en voor de borrel. En die borrel moet goed zijn, want dan blijven gasten langer en is er dus meer gelegenheid voor het versterken en verstevigen van een (bestaande) relatie. Erg belangrijk bij relatiemarketing. De borrel lijkt zo’n verplicht nummer aan het einde van een kennissessie, maar dat is het allerminst. Het op waarde inschatten van een borrel zorgt ervoor dat je ook echt de (commerciële) vruchten plukt van een evenement.

Heb jij evenementen op de planning staan na de zomer of heb je juist alleen nog maar een idee, ik help je graag met het opzetten van een goed evenementenplan en met de uitvoering ervan.